Menu
RSS
Viber seleo

Θα μένει η τσάντα στο σχολείο. Καθιερώνεται το πρόγραμμα «Happy Fridays» στα σχολεία

«Σαββατοκύριακα χωρίς μελέτη» θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν χιλιάδες μαθητές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στο έτος, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει το πρόγραμμα «Happy Fridays». Σύμφωνα με τη νέα δράση, οι μαθητές θα αφήνουν τη τσάντα στο σχολείο σε προκαθορισμένες Παρασκευές που θα αποφασίζονται από τον…

Σε απόγνωση φοιτητές και ασθενείς της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ - Πότε θα ανοίξουν οι κλινικές

Αν και τα μαθήματα έχουν αρχίσει ξανά κανονικά, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών οδοντιάτρων, οι φοιτητές δεν μπορούν ακόμα να προσφέρουν κλινικό έργο.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν για το 2018

Οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα κάνουν τελευταία φορά μάθημα για το 2017, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, καθώς τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που κάθε ευρώ μετρά, πολλοί γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο ακόμη κι αν αυτά είναι "αδύναμα" σε κάποια μαθήματα και χρειάζονται βοήθεια.

Απίστευτο περιστατικό σε ελληνικό σχολείο. Εξαγριωμένος μαθητής έδειρε τον καθηγητή του

Ένα απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε στο λύκειο της πόλης του Ρεθύμνου όπου ένας καθηγητής κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση μαθητή του.

Προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία στο τμήμα οδοντιατρικής - Τι αναφέρει η Σύγκλητος του ΑΠΘ

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στη συνεδρίασή της συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Τμήμα Οδοντιατρικής από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μελών του και εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος κατά το τρέχον εξάμηνο.

Φοιτητές ελληνικού πανεπιστημίου κατασκευάζουν αγωνιστική μοτοσικλέτα και συμμετέχουν σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Πλώρη για την  Ισπανία και για τον διαγωνισμό Moto Student, έβαλε μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία κατασκευάζει ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα. 

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ΑΠΘ: Προκλητική και ντροπιαστική η απόφαση αναγόρευσης του Άνθιμου

Η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα - Η κομματική οργάνωση ζητά από το Αριστοτέλειο να ανακαλέσει έστω και την τελευταία στιγμή την απόφαση

Δ. Σαββόπουλος: Να πάμε μπροστά χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας

«Να γίνουμε μοντέρνοι, να πάμε μπροστά, χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας» είναι ο συλλογικός πόθος, αλλά «η δυσκολία μας σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Διονύσης Σαββόπουλος, κατά την τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Τελετών του…

Το ΑΠΘ τιμά σήμερα τον Διονύση Σαββόπουλο

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο κορυφαίος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Διονύσης Σαββόπουλος, ως αναγνώριση της μακράς και διακεκριμένης προσφοράς του στην ελληνική μουσική και στιχουργική.

Μέσω ΕΣΠΑ 20 εκατ. ευρώ για νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, η οποία προβλέπει την υλοποίηση υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, βάσει της ιεράρχησης των αναγκών που έχουν κάνει οι αρμόδιες Διευθύνσεις…

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στις οδοντιατρικές σχολές Θεσσαλονίκης και Αθήνας

Να χάσουν το χειμερινό εξάμηνο κινδυνεύουν οι φοιτητές των οδοντιατρικών σχολών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς, λόγω της απεργίας των διδασκόντων από τον Σεπτέμβριο, έως τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί μαθήματα.

Ξεκινά το 8ο Διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο για την Αρχαία Μακεδονία

Κοντεύουν 50 χρόνια από τον Αύγουστο του 1968, όταν το Ινστιτούτο Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) με συνδιοργανωτές τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεως και τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Wisconsin και Καλιφόρνιας διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ένα διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα την αρχαία Μακεδονία

Έκκληση του πρύτανη να σταματήσει η κατάληψη στο πανεπιστημίο της Κομοτηνής

Έκκληση προς τους οικότροφους φοιτητές να σταματήσει η κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης της Πρυτανείας στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής

Αυξάνεται ο διδακτικός χρόνος, μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ

Αυξάνεται ο ετήσιος διδακτικός χρόνος και αντιστοίχως μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ, με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Αλλαγές στα ΕΠΑΛ, έρχεται μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων

Την προώθηση της μείωσης των εξεταζόμενων μαθημάτων, όπως ήδη προωθείται και στο γενικό λύκειο και έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο γυμνάσιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Oι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα δίνουν πλέον 4 μαθήματα

Ήδη από την φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS